Çin’deki Sichuan Üniversitesi’nden uzmanların yaptığı araştırmada, günde beş bardak çay içmenin biyolojik yaşlanmayı yavaşlatarak doktorları uzak tutabildiği belirlendi. Uzmanlar, bu sihirli gücün nedenini şöyle açıkladı: “Siyah ve yeşil çaydaki doğal, sağlıklı kimyasal maddeler hücrelerimizdeki hasarı azaltarak, organların daha uzun süre çalışmasını sağlıyor. Böylece vücut yavaş yaşlanıyor.”Haberin DevamıAntioksidan zengini Dr. Yi Xiang, “Çayın organları koruması, içinde çok sayıda biyoaktif bileşim olmasıyla ilgili. Çay yaşlanmayı yavaşlatan polifenollere, teanine sahip. Polifenoller bağırsak mikrobiyotasını düzenliyor. Bu da bağışıklığı güçlendiriyor, zihni koruyor” dedi. Çaydaki polifenollerin diyabet, kalp hastalığı, kanser ve demanstan koruduğu da biliniyor.
GENEL
04 Şubat 2025GENEL
04 Şubat 2025GENEL
04 Şubat 2025GENEL
04 Şubat 2025GENEL
04 Şubat 2025GENEL
04 Şubat 2025GENEL
04 Şubat 2025GÜNDEM
04 Şubat 2025GENEL
04 Şubat 2025GENEL
04 Şubat 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.